دبير شوراي نگهبان: هر خبري را نبايد انتشار داد - دوشنبه 24 تیر 1387
روز گذشته احمد جنتي دبير شوراي نگهبان در بازديد از خبرگراري فارس گفت "فارس خبرگزاري مورد تاييد نظام است." وي هم چنين برخي ديگر از روزنامه ها، خبرگزاريها را به انتشار شايعه متهم کرد و گفت "امروز در جامعه ما شايعه فراوان است، حرفهايي كه بعضي از روزنامهها و برخي بولتنها مينويسند دهان به دهان ميگردد بدبيني بوجود ميآورد دلها را از هم جدا ميكند و اين يك نقص فرهنگي است."
جنتي با تاکيد براين که "فارس از خبرگزاري هاي مورد تاييد است و ميتوان با خاطر جمع خبر را از آن گرفت و در جايي ديگر تعريف و نقل كند" گفت که "خبرگزاريها و رسانههاي ديگر كاري بايد كنند كه اين فرهنگ عمومي درست شود."
وي برخي از اخبار را عامل تفرقه و نگراني توصيف کرد و تاکيد کرد: "خبري كه فرقهها، قوميتها و جمعيتها را از همديگر جدا ميكند، خبري كه دلهره براي مردم به وجود ميآورد و تن آنها را بلرزاند گناه دارد."
دبير شوراي نگهبان براي نمونه به انتشار اخبار تهديد آميز عليه جمهوري اسلامي اشاره کرد و گفت: "اگر كسي از بيرون آمد و گفت كه ميخواهيم به ايران حمله كنيم، انتشار اين خبر به غير از اينكه دل مردم را خالي كند و ايجاد وحشت نمايد چه خاصيت ديگري دارد، مردم با اقتدار بايد بايستند."
همزمان با جنتي دو مشاور محمود احمدي نژاد مهدي کلهر و علي اکبر جوانفکر نيز ديروز همزمان از خبرگزاري فارس حمايت کردند. در اين ميان کلهر گفت که "بيشتر از خود اخبار، عمق خبرهاي خبرگزاري فارس برايم جذابيت دارد."
هماهنگ با پرونده سازان
خبرگزاري فارس در 22 بهمن سال 81 و در زماني آغاز به کار کرد که خبرگزاري نيمه دولتي دانشجويان ايران ايسنا راه اندازي شده و توانسته بود با رعايت نسبي اطاع رساني بي طرفانه مخاطبان قابل توجهي را به خود جذب کند.
فارس که به عنوان "برگزاري غير دولتي" فعاليت خود را آغاز کرد تحت حمايت مالي سپاه پاسداران قرار دارد. اين خبرگزاري در عمر نزديک به شش ساله خود به ويژه در سياست هاي کلي و اخبار و گزارش هاي منتشر شده بارها اقدام به انتشار اخباري به منظور پرونده سازي يا عمليات رواني عليه اصلاح طلبان و منتقدان کرده است. علاوه براين بسياري از بازداشت شدگان توسط "سازمان امنيت موازي" از نقش برخي مديران ودبيران آن خبرگزاري در جريان پرونده سازي عليه خود سخن گفته اند. برخي از اعضاي اين خبرگزاري نيز پس از به قدرت رسيدن محمود احمدي نژاد مناصبي در هيات دولت را ازآن خود کردند.
با اين حال "خبرگزاري فارس" که از رسانه هاي حامي دولت است، طي چند ماه گذشته خود مشمول تغييراتي شد و مهدي فضائلي دبير انجمن روزنامه نگاران مسلمان که نهادي موازي با انجمن صنفي روزنامه نگاران به شمار مي رود، به دليل عميق تر شدن شکاف ميان طيف هاي مختلف راستگرايان برکنار شد، و حميد مقدم فر برجاي وي نشست.
فضائلي از آن پس به روزنامه جام جم رفت تا خبرگزاري بين المللي "جهان اسلام" را با حمايت صدا و سيما تاسيس کند. وي در زمستان 86 طي گفتگويي با روزنامه جام جم دليل راه اندازي و تشکيل خبرگزاري فارس در سال 81 را حمايت از اصولگرايي عنوان کرد و گفت "فارس براي حمايت از اصولگرايي به معنايي كه مقام معظم رهبري تبيين كردند، شكل گرفت." وي همچنين تائيد کرد که خبرگزاري فارس با حمايت برخي نهادهاي نظامي از جمله سپاه پاسداران و موسسات وابسته به آن فعاليت مي کند.
به عقيده کارشناسان در پي مديريت حميد مقدم فر بر خبرگزاري فارس اين خبرگزاري بر حجم انتشار اخبار غير موثق خود افزوده است. از جمله اين موارد تلاش خبرگزاري فارس براي انحلال انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران با بيش از 4 هزار عضو است. اين اقدام درحالي صورت مي گيرد که انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران حتي درجريان توقيف موقت و صوري خبرگزاري فارس در نيمه خرداد ماه گذشته با انتشار بيانيه اي از اين خبرگزاري در مقابل دستور هيات نظارت بر مطبوعات حمايت کرده بود. اين اقدام پس از ان صورت گرفت که خبرگزاري فارس شامگاه 13 خرداد به دليل انتشار خبري در مورد برکناري رئيس کل بانک مرکزي که بعدا تکذيب شد، از سوي هيت نظارت بر مطبوعات 3 روز از 5 روز تعطيلات نيمه خرداد را به طور موقف توقيف شد.
مدير عامل فعلي خبرگزاري فارس در نيمه اسفند سال گذشته طي گفتگويي با روزنامه تهران امروز (توقيف شده) به طور رسمي اعلام کرد "ما از دولت دفاع ميكنيم، اگر چه نقد هم ميكنيم. البته قبول دارم كه سهم انتقادات كمتر است." مدير عامل خبرگزاري فارس همچنين گفت "ما در جنگ هستيم ولي اين بار، قلم ما در حكم موشك است و جنگ ما، جنگ رسانهاي است."
وي کار رسانه اي را به مثابه يک کار تشکيلاتي و حزبي توصيف کرد و اظهار داشت: "بايد نيروهاي مدافع انقلاب در عرصه خبر، متحد شوند و پدافند خوبي عليه دشمن در عرصه رسانهاي به كار ببندند، اين عرصه مجروح و شهيد دارد و بايد از آبروي خودمان نيز خرج كنيم."
وي در همان مصاحبه به دولت توصيه کرد که از راه اندازي خبرگزاري ها جلوگيري کند و تاکيد کرد که "ايجاد خبرگزاريهاي زياد، غير فعال ومتفرقه دور ريختن سرمايههاي ملي است. بايد از رسانهاي حمايت كرد كه قدرت خود در جهت دهي مثبت به جامعه و تاثير گذاري بر مناسبات خارجي به نفع نظام را به اثبات رسانده باشد."
...
همین نوشتار در روز
۱۳۸۷ تیر ۲۴, دوشنبه
فارس، خبرگزاري مورد تائيد نظام
درباره ی
آزادی بیان,
روزنامه نگاری,
سیاست
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر