علی اشرف درویشیان نویسنده صاحب نام که پیش از انقلاب هم چندین داستان برای کودکان نوشته و برخی از این داستانها به چاپ بیست و پنجم رسیده بود، اخیرا داستانهای تازه ای برای کودکان نوشته و برای دریافت مجوز قبل از چاپ به اداره کتاب وزارت ارشاد تحویل داده است.
او همچنین مجموعه ای از داستانهای کوتاه نویسندگان کرد را به فارسی برگردانده و به زودی آنها را در کتابی با عنوان «به امید باران»منتشر خواهد کرد.
جای جعفر پناهی و خیلیها خالی
جشنواره فیلم فجر این روزها برای عشق فیلمها، حتما خاطره انگیز است. دیدن این همه فیلم در ده روز آن هم زودتر از بقیه، خودش حالی دارد و صفایی.با این همه می شود یادی هم کرد از آنهایی که در جشنواره امسال حضور ندارند، بعضیها فیلمشان نرسید. بعضیها فیلمشان رسید و هیات انتخاب فیلم را رد کرد.
بعضیها امسال فیلم نساختهاند، بعضیها سال ها است که فیلم نساختهاند.در این میان البته میشود جای خیلیها را خالی کرد از جمله جعفر پناهی که با «طلای سرخ» در این یک سال گذشته کلی افتخار جهانی برای سینمای ایران کسب کرده و البته فیلمش اینجا اقبال حضور در جشنواره را نیافت.
لولیتا در سمرقند
نمیدانم چرا در ایران گاهی آنطور که باید یک کتاب مورد توجه قرار نمیگیرد برای مثال وقتی در نخستین سالهای دهه هفتاد کتاب «آن دنیای دیگر» اثر گرانقدر دکتر آذر نفیسی درباره زندگی و آثار ولادیمیر ناباکف منتشر شد، جامعه فرهنگی ما آنگونه که شایسته بود این کتاب را مورد توجه قرار نداد. خوب یادم هست که آذر نفیسی چند سال از عمرش را صرف تحقیق و پژوهش درباره زندگی و آثار ناباکف کرده بود و جالب است که بدانید او تاکید داشت تا در روی جلد کتاب اسم این نویسنده به شکل «نباکف» چاپ شود که همینطور هم شد. حالا تقریبا یک دهه بعد فصلنامه «سمرقند» شماره سوم و چهارمش را به «ویژهنامه ولادیمیر ناباکف» اختصاص داده است. سمرقند در دو شماره گذشتهاش هم نشان داده که فصلنامهیی متفاوت استأ شسته و پاکیزه با مقالات و ترجمههایی دندانگیر که به یقین میتواند تاثیرگذار هم باشد. طوبی ساطعی، مدیر این فصلنامه توانسته با همین سه شماره کاری کارستان را به سرانجام برساند، کاری که سالها بعد به اهمیت آن بیشتر واقف خواهیم شد. در ویژهنامه ولادیمیر ناباکف سمرقند شما میتوانید گفتوگو با آذرنفیسی، و مقالاتی از ناهید طباطبایی، ویکتور تراس، گلیترقی، مارسلین پلینت، مینو مشیری، دانیلو کیس، سمیون کارلینسکی، ژیل باربدت، دیمیتری ساویتسکی، کارل اوتس، استفن جن پارکر، مایکل وود، آرزو زاهدی، جان آپدایک، سروش حبیبی، عبدالله کوثری، کریم امامی، گلی امامی، امیرهوشنگ کاووسی و...را بخوانید. همچنین چند مقاله خوب درباره رمان مشهور ناباکف «لولیتا» که تاکنون دو فیلم سینمایی هم براساس آن ساخته شده از جمله مطالب خواندنی این شماره سمرقند است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر